Logo Clover Dynamics company
Зв’язатися
Logo

Аудит ІТ-інфраструктури

24 Червня 2024
Аудит ІТ-інфраструктури
Аудит ІТ-інфраструктури– перший крок до безпеки та покращення продуктивності компанії Щоб ваш бізнес процвітав, він має бути побудований на надзвичайно потужній ІТ-інфраструктурі, яка б гарантувала доступність і конфіденційність даних. Але навіть найкраща інфраструктура не є гарантією запобігання IT-проблемам, таким як проблеми сервера (нестабільна чи повільна робота сервера), комп’ютерного обладнання, виявлення небезпечних програм, вірусів на комп’ютерах тощо. Аудит ІТ-інфраструктури потрібен у тому випадку, якщо у співробітника виникли складнощі у роботі з сервером, базою даних чи комп'ютерами, які не дозволяють компанії повноцінно працювати, а у штаті немає спеціаліста, що відповідає за інфраструктуру. Такий аудит також важливо замовити у випадку, коли на сервері деякий час не відбувалось змін, щоб бути впевненим, чи немає прогалин у безпеці сервера, чи встановлені безпекові оновлення, чи робляться бекапи і куди саме. Аудит дає свіжий погляд на інфраструктуру і допомагає виявити слабкі місця у системі, щоб потім не було збоїв у роботі.

Що означає у розширеному розумінні аудит ІТ-інфраструктури?

По суті, це процес технічної оцінки, який аналізує поточну ефективність IT-інфраструктури: функціоналість програмного забезпечення, мережі, комплектацію та фізичний стан сервера, комп'ютерів щодо їхньої продуктивності. Аудит IT-інфраструктури передбачає комплекс заходів, який включає дії щодо інвентаризації її елементів, детального дослідження складових частин та їх взаємодії, всебічний аналіз реального стану інфраструктури та вироблення рекомендацій для вирішення виявленої проблеми сервера, бази даних, комп’ютерного обладнання. Робота сучасної компанії та безперервність ведення бізнесу сьогодні неможливі без правильної організації інформаційної інфраструктури. На неї покладено такі важливі функції, як надання персоналу інструментів, які забезпечують обмін даними, їхню обробку та зберігання. Безпека, надійність та ефективність IT-інфраструктури безпосередньо впливає на діяльність підприємства, надійність взаємодії підрозділів і безпеку конфіденційної інформації.

Загрози від невідповідності ІТ-інфраструктури вашому бізнесу

Нестабільна робота сервера, відсутні бекапи даних, неправильне налаштування мережі Інтернет, несвоєчасна перевірка комп’ютерного обладнання загрожують підприємству серйозними проблемами:
  • Можлива втрата доступу до цінної інформації внаслідок звільнення співробітника фірми.
  • Вихід з ладу апаратної чи програмної частини інформаційної інфраструктури.
  • Порушення інформаційної безпеки внаслідок навмисних чи випадкових дій співробітників.
  • Втрата конфіденційних даних через несанкціоноване отримання доступу.
  • Несвоєчасне передавання або некоректне оброблення даних тощо.
Всі ці фактори здатні призвести до прямих фінансових і репутаційних втрат. А крадіжка конфіденційних даних чи виробничих секретів може взагалі зупинити роботу підприємства. background image
Label for proposal
Хочете дізнатися, яке покращення продуктивності компанії чекає після аудиту бази даних і підвищення безпеки сервера?Зателефонуйте нам за номером +38 098 016 64 78 або завітайте в наш офіс за адресою м. Львів, вул. Пасічна 127а.
Зв’язатися

Особливості проведення аудиту інженерами ALIKS IT

Залежно від запиту замовника, спеціалісти ALIKS IT виконують аудит бази даних, сервера та комп’ютерного обладнання. Під час аудиту спеціалісти перевіряють, чи правильно виконане налаштування SQL і баз даних, чи робляться бекапи даних, чи немає небезпечних програм на сервері, чи правильно розміщені деталі на фізичному сервері тощо. Аудит щодо виявлення проблеми сервера виявляє технічні недоліки сервера, що спричиняють його повільну чи нестабільну роботу. Після аудиту наші спеціалісти підбирають можливе вирішення проблеми сервера та надають замовнику рекомендації щодо подальших дій. Фахівці аналізують потреби бізнесу, використання ресурсів та можливі ризики, щоб надати замовнику чітку картину поточного стану. Аудит бази даних допомагає виявити причини, що призвели до її повільної роботи. Для цього наші спеціалісти аналізують доробки в базі, якщо вони присутні, та виявляють можливі помилки в коді. Також оцінюють скільки місця займає база даних, описують, що може сповільнювати її роботу. Наприкінці аудиту фахівці надають рекомендації щодо оптимізації бази даних: що краще видалити, яку доробку змінити, щоб вирішити біль замовника. Перевірка комп’ютерного обладнання включає аналіз справності комп’ютерів, наявність вірусів, правильність налаштування мережі Інтернет, коректність підключення додаткового офісного або торгового обладнання (принтери, сканери штрих-кодів тощо) Після проведення детального аудиту ми надсилаємо замовнику файл, де описано всі проблеми з пристроями і технічні недоліки сервера, виявлені під час перевірки та поради для їх вирішення. Звіт міститиме докладний огляд, а також рішення, які допоможуть не лише продовжити термін служби вашого обладнання, а й оптимізувати його вартість.

Як аудит вирішить проблему замовника?

Ви будете знати точну причину виникнення проблеми, дізнається способи її вирішення та отримаєте поради щодо покращення продуктивності роботи компанії та запобігання повторному виникненню труднощів. Після аудиту Ви можете звернутись за допомогою до нас і ми допоможемо вирішити проблеми, виявлені під час перевірки. Аудит інфраструктури рекомендується організаціям, які планують масштабувати та діджиталізувати бізнес, розпочати з нуля або вивести власну справу на новий рівень розвитку. Аудит робиться також з метою профілактики, щоб розуміти на якому рівні зараз знаходиться інфраструктура та з якими проблемами можна зіштовхнутись компанії у майбутньому, якщо не подбати про неї зараз.

Спеціальна пропозиція на аудит ІТ-інфраструктури!

Шукаєте надійного партнера для оцінки й оптимізації своєї ІТ-інфраструктури? ALIKS IT виконає детальний аудит, що допоможе виявити потенційні ризики та покращити ефективність роботи вашої ІТ-системи.

Скористайтеся актуальною пропозицією:

  • Професійний аудит ІТ-Інфраструктури
  • Індивідуальний підхід та рекомендації експертів
  • Спеціальні умови для довгострокових клієнтів + знижки на інші послуги
background image
Label for proposal
Не упустіть можливість покращити безпеку та продуктивність свого бізнесу.Зателефонуйте нам за номером +38 098 016 64 78 або завітайте в наш офіс за адресою м. Львів, вул. Пасічна 127а.
Зв’язатися

Поділитись

Більше з категорії

Desktop background for section 'Не упустіть можливість покращити безпеку та продуктивність свого бізнесу. Зателефонуйте нам за номером +38 098 016 64 78 'Mobile background for section 'Не упустіть можливість покращити безпеку та продуктивність свого бізнесу. Зателефонуйте нам за номером +38 098 016 64 78 '
Label for proposal 'Не упустіть можливість покращити безпеку та продуктивність свого бізнесу. Зателефонуйте нам за номером +38 098 016 64 78 '

Не упустіть можливість покращити безпеку та продуктивність свого бізнесу. Зателефонуйте нам за номером +38 098 016 64 78

або завітайте в наш офіс за адресою м. Львів, вул. Пасічна 127а.

Зв’язатися